Pražené mandle recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 balíček mandle
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mandle vhodíme do vroucí vody a necháme minutu povařit. Scedíme je a oloupeme. Slupka jde po spaření krásně sloupnout

  2. V kastrolku nebo menší pánvi rozpálíme olej. Olej by měl dosahovat alespoň do 1 - 2 centimetrů výšky kastrolku, aby byly mandle v oleji ponořené. Mandle nasypeme do rozehřátého oleje a pražíme, dokud nezískají tmavší barvu. Smažíme je asi 2 minuty a hlídáme je, abychom je nespálili. Nejlepší způsob pražení je ale ve fritovacím hrnci. Pokud ho máte, rozhodně opražíme mandle raději v něm

  3. Opražené mandle z oleje vyjmeme a dáme do misky, přisypeme lžičku soli a promícháme. Potom prosolené pražené mandle přesypeme na papírový ubrousek, který z nich nasákne přebytečný olej. Upražené mandle přendáme z ubrousku na talířek nebo mističku a podáváme jako chuťovku k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!