Pražené chřestové tyčinky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 balíček zelený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme. Vybereme si tenčí kousky

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a pěkně vedle sebe chřestové tyčinky poklademe. Za stálého hlídání a občasného obracení chřest opražíme - chřest nesmí v másle plavat! Když nám začne chřest zlátnout a připékat se, máme hotovo. U tenkých chřestových tyčinek nám stačí pár minut. Lze je připravovat i na grilu, v tom případě chřest potíráme olivovým olejem

  3. Pražené chřestové tyčinky přeneseme na talíř, zlehka osolíme a můžeme podávat jako chuťovku

  4. Pokud na recept použijeme chřest bílý, nejprve ho krátce předvaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!