Okurky jako kvašáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
kopr
křen
2 listy černý rybíz
2 ks višňový list
nálev
1 lžíce sůl
1 l voda

Postup přípravy receptu

  1. Recept je na 1 sklenici okurek.

  2. Vodu svaříme se solí. Česnek oloupeme a začistíme. Listy rybízu a višně omyjeme. Okurky opereme.

  3. Do jedné sklenice dáme 2 stroužky česneku, trochu kopru, pár koleček křenu a listy z černého rybízu a višně. Do sklenice naskládáme oprané okurky a zalijeme teplým slaným nálevem.

  4. Okurky zavíčkujeme, nejlépe víčkem se závitem. Uložíme na tác a v teple necháme stát. Případné vyfouknutí víčka a zkalení nevadí, ztratí se. Šťáva bude vytékat na tác.

  5. Jakmile již nebudou okurky kvasit můžeme okurky uschovat do spíže. Nezavařujeme!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!