Kachní rolka plněná špenátovou směsí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
1/4 lžičky sardelová pasta
2 lístky čerstvá bazalka
1/4 lžičky dijonská hořčice
mletý černý pepř
1 hrst čerstvý listový špenát
2 - 3 plátky swarzwaldská šunka
1 ks kachní prsa s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa (motýlek) zbavíme hrudní kosti a plát masa s kůží jemně naklepeme. Kůži lehce nařízneme na čtverečky. Česnek oloupeme a spolu opraným špenátem, bazalkou, sardelovou pastou, hořčicí a lžičkou olivového oleje rozmixujeme dohladka

  2. Plát krůtích prsou rozložíme kůží dolů. Maso opepříme a poklademe šunkou, na kterou rozetřeme špenátovou náplň. Poloviny prsou na sebe překlopíme a kůži pevně spojíme jehlami nebo párátky. Takto připravenou rolku zprudka opečeme z obou stran na oleji a přendáme i s výpekem do pekáče

  3. Kachní rolku pečeme v troubě předehřáté na 180 °C za občasného podlévání vývarem a vlastní šťávou dozlatova

  4. Kachní rolku nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm, rozdělíme na porce a přelijeme výpekem. Kachní rolku plněnou dušeným špenátem podáváme s bramborovým knedlíkem. Můžeme přidat i vařené fazolky s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!