Kachní rolka plněná špenátovou směsí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl vývar 1/4 lžičky sardelová pasta 2 lístky čerstvá bazalka 1/4 lžičky dijonská hořčice mletý černý pepř 1 hrst čerstvý listový špenát 2 - 3 plátky swarzwaldská šunka 1 ks kachní prsa s kůží
Postup Kachní rolka plněná špenátovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa (motýlek) zbavíme hrudní kosti a plát masa s kůží jemně naklepeme. Kůži lehce nařízneme na čtverečky. Česnek oloupeme a spolu opraným špenátem, bazalkou, sardelovou pastou, hořčicí a lžičkou olivového oleje rozmixujeme dohladka
Plát krůtích prsou rozložíme kůží dolů. Maso opepříme a poklademe šunkou, na kterou rozetřeme špenátovou náplň. Poloviny prsou na sebe překlopíme a kůži pevně spojíme jehlami nebo párátky. Takto připravenou rolku zprudka opečeme z obou stran na oleji a přendáme i s výpekem do pekáče
Kachní rolku pečeme v troubě předehřáté na 180 °C za občasného podlévání vývarem a vlastní šťávou dozlatova
Kachní rolku nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm, rozdělíme na porce a přelijeme výpekem. Kachní rolku plněnou dušeným špenátem podáváme s bramborovým knedlíkem. Můžeme přidat i vařené fazolky s vařeným bramborem.