Kachní prsíčka s brusinkami, hlívou ústřičnou a fialovými bramborami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
5,5 lžiček hořčice
1 ks limetka
150 g hlíva ústřičná
mletý pepř
1/2 lžičky kari koření
1 ks červená cibule
170 g kachní prsa
1 ks sušená chilli paprička
50 g baby špenát
3 ks fialové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzdušná trouba), popř. 190 °C (horní a spodní ohřev). Neoloupané brambory s 1 lžičkou soli dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Brambory vaříme 12 minut při střední teplotě

  2. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Jednu polovinu nakrájíme na malé měsíčky a druhou na drobné kostičky. Z limetky oškrábeme kůru a vymačkáme šťávu. Chilli papričku jemně rozdrolíme, hlívu ústřičnou nakrájíme nahrubo na proužky

  3. V hrnci rozpálíme olivový olej na střední teplotu a osmažíme v něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme brusinky, kari Madras, chilli papričku a 2 lžíce cukru a vše smažíme ještě 1 minutu

  4. Podlijeme 7 lžícemi vody, snížíme teplotu, přikryjeme poklicí a vše necháme 10 minut povařit. Čatní pak udržujeme v teple

  5. Uvařené brambory slijeme a necháme vychladnout

  6. Filety z kachních prsíček omyjeme, osušíme a kůži šikmo nařízneme, aniž bychom řízli do masa. Každý filet dle libosti ze všech stran okořeníme 1/2 lžičky soli a pepře

  7. Brambory oloupeme a podélně nakrájíme na hranolky. Filety z kachních prsíček vložíme kůží dolů do studené pánve bez oleje. Rozpálíme na vysokou teplotu a maso zprudka osmahneme (cca 4 minuty). Obrátíme a smažíme ještě 1/2 minuty

  8. Filety z kachních prsíček vyndáme z pánve a zbylý tuk v pánvi ponecháme. Filety položíme kůžičkou nahoru na plech vyložený pečicím papírem a dopékáme na prostřední mřížce v troubě 8 minut

  9. Do stejné pánve, kterou jsme použili předtím, dáme brambory nakrájené na hranolky a smažíme je v kachním omastku při střední teplotě 3 minuty. Dle chuti přidáme 1/2 lžičky soli a pepře. Přisypeme cibuli nakrájenou na měsíčky a hlívu ústřičnou a necháme vše smažit další 2 minuty. Následně přidáme baby špenát a odstavíme ze sporáku

  10. K brusinkám přidáme 2 lžíce limetkové šťávy, 1 lžičku limetkové kůry a hořčici a vše dochutíme 1/2 lžičky soli

  11. Filety z kachních prsíček vyndáme z trouby a necháme je zakryté 3 minuty dojít. Potom filety šikmo nakrájíme na asi centimetrové plátky

  12. Hlívu ústřičnou, špenát a fialové brambory dáme na talíř, na to naservírujeme filety z kachních prsíček a nakonec obložíme brusinkovým čatní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!