Kachní prsa se sladkokyselou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce med
citronová šťáva
1/2 dl suché bílé víno
čerstvý tymián
3 ks cibule šalotka
2 ks kachní prsa s kůží
silný drůbeží vývar
čerstvý drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa očistíme, omyjeme, osušíme a do kůže vetřeme sůl. Tymián rozetřeme s trochou oleje a čerstvého drceného pepře. Směsí potřeme stranu prsou bez kůže. Maso necháme v chladu rozležet

  2. Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. V litinové pánvi rozpálíme olej, na který vložíme kachní prsa nejdříve kůží dolů a pečeme asi 6 - 8 minut. Potom je otočíme a zvolna dopečeme. Hotové maso vyjmeme a uchováme na teple

  3. Na výpeku orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme lžíci medu, necháme zkaramelizovat a podlijeme vínem. Jakmile se víno odpaří vmícháme vývar a krátce povaříme. Omáčku rozmixujeme do hladké konzistence a podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou

  4. Kachní prsa nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, přelijeme sladkokyselou cibulovou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!