Maďarské lečo s pravou ostrou čabajskou klobásou a vejci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 ks rajčata
1 ks cibule
2 lžíce slunečnicový olej
4 ks zelená paprika
100 g čabajská klobása

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a pokrájíme na kostky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na měsíčky. Zelenou papriku zbavíme jádřince, žilek a semínek a pokrájíme na proužky. Vejce vyšleháme se solí. Pravou ostrou čabajskou klobásu pokrájíme na kolečka o síle asi 2 až 3 mm

  2. V hrnci orestujeme na oleji cibuli do sklovita, přidáme čabajskou klobásu a opékáme, dokud nepustí výbornou pikantní paprikovou šťávu, přihodíme rajčata, osolíme, přikryjeme a dusíme s malým přídavkem vody téměř doměkka

  3. Potom přidáme proužky zelené papriky a spolu restujeme tak, aby zůstala ještě al dente, přilijeme připravené vejce, necháme trošku srazit, déle netřeba, dojdou zbytkovým teplem na konzistenci řidší smaženice

  4. Maďarské lečo s pravou ostrou čabajskou klobásou a vejci ihned servírujeme s krajícem čerstvého domácího chleba. Jde o rychlé letní jídlo příjemné pikantní chuti vhodné jako oběd či večeře. Pokud nemáte právě doma pravou ostrou čabajskou klobásu, klidně použijte ostrou domácí klobásu anebo takovou, která vám chutná a kterou máte právě k dispozíci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!