Výborné maďarské lečo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
6 ks vejce
3 ks paprika
1 kg rajče
3 ks červená cibule
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 ks papriková klobása

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Cibuli nakrájíme na menší kostičky, papriku na kolečka, rajčata na čtvrtky či půlky podle velikosti a klobásu na kostičky

  2. Pokud doma nemáme klobásu, lze použít v podstatě i cokoliv jiného. Sama jsem tam nedávno dávala gothaj a také to bylo skvělé. Ovšem klobása je klobása. Papriku používám jakoukoliv, při větší barevné variaci to vypadá lépe. Rajčat přibližně jednou plnou misku - na počet tak cca 8 - 10 rajčat podle velikosti

  3. V dostatečně velkém hrnci osmažíme cibuli. Přidáme rajčata, papriku a lehce okořeníme. Nyní zmírníme oheň na téměř nejmenší stupeň a pomalu vaříme asi 30 minut. Občas trochu zamícháme. Pokud je třeba, přidáme vodu. Z rajčat je jich ovšem dost, tak není třeba ji tam dávat zbytečně, je to poté příliš vodové

  4. Nyní do hrnce klepneme všechna vejce a přidáme klobásu. Maďarské lečo necháme ještě dalších 20 minut povařit. Během přípravy občas lečo zamícháme a dostatečně okořeníme podle vlastní chuti

  5. Výborné maďarské lečo podáváme ideálně ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!