Pikantní maďarské lečo speciál s uzeninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
3 ks rajče
150 g párek
mletý pepř
350 g žlutá paprika
1 lžička chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Rajčata rozpůlíme a nakrájíme na plátky, papriku na tenké dlouhé proužky, cibuli na kolečka a uzeninu na drobné kostičky

  2. V hluboké pánvi rozpálíme olej a vložíme nejprve uzeninu, kterou za občasného promíchání orestujeme. Asi po 2 minutách přidáme cibuli, promícháme a restujeme další 3 - 4 minuty. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a pod poklicí dusíme na mírném plameni 20 - 25 minut. Během dušení směs asi 2x promícháme. Je-li pokrm málo slaný, přidáme trochu bylinkové vegety nebo soli. Nakonec přidáme malou lžičku ostré chilli omáčky. Do leča vmícháme vejce a za stálého míchání dusíme ještě asi 3 - 4 minuty, než se vejce srazí

  3. Pikantní maďarské lečo speciál s uzeninou rozdělíme na talíře. Na talíři zdobíme jemně nasekanou pažitkou nebo zelenou petrželkou. Pikantní maďarské lečo speciál s uzeninou podáváme výhradně s čerstvým bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!