Zelné závitky plněné mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
50 g máslo
majoránka
tymián
1 hlávka zelí
mletý pepř
1/2 lžičky mletá sladká paprika
580 g mleté vepřové maso
1 kelímek smetana na vaření
1/2 lžičky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí vykrojíme část košťálu a celou hlávku pár minut povaříme ve vodě. Listy tak krásně změknou a půjdou lehce oddělit, aniž by se zbytečně trhaly. Oddělíme 6 listů a seřízneme z nich tvrdý košťál

  2. Mleté maso smícháme s vejci a nadrobno nakrájenou cibulí. Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a majoránkou. Zelné listy plníme masovou náplní a zavineme. Kraje listů přehneme a klademe do vymazané zapékací mísy. Aby se závitky nerozbalily, pokládáme je přehnutou částí dolů. Na každý závitek položíme plátek másla a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Jakmile začnou závitky zlátnout, přelijeme je smetanou, ve které jsme rozmíchali sladkou i pálivou papriku. Pečeme dalších 15 minut

  3. Zelné závitky plněné mletým masem podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!