Kuskus s treskou a špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
vývar
voda
3 ks mrkev
220 g treska
2 hrnky kuskus
olivový olej
400 g listový špenát
1 ks řapíkatý celer
mletý černý pepř
bílé suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný řapíkatý celer a oloupaný česnek s mrkví nakrájíme na drobno. Rozmrazenou tresku opláchneme a osušíme. Tresku nakrájíme na menší kousky. Opraný špenát překrájíme

  2. Nakrájenou zeleninu provaříme a z vývaru připravíme kuskus podle návodu na obalu. Ke kuskusu přidáme lžíci oleje a nabobtnalý kuskus promícháme

  3. Na oleji osmažíme tresku s česnekem, poté podlijeme suchým vínem. Po vyprchání vína vložíme špenát, podlijeme troškou vývaru a společně s treskou na pár minut podusíme. Tresku se špenátem dochutíme solí a pepřem

  4. Kuskus podáváme s treskou a špenátem k hlavnímu chodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!