Panzanela s pečenými rajčaty recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 ks citron
1 hrst bazalka
300 g mozzarella
60 ml olivový olej
mletý pepř
350 g cherry rajčátka
80 g salátové listy
1 plátek světlý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C

  2. Rajčata dáme na pekáč, přelijeme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem. Pečeme 20 - 25 minut, nebo dokud nezačnou rajčata hnědnout. Poté je necháme vychladit

  3. Zbývající olej rozehřejeme na pánvi, nalámeme do něj chleba na větší kousky a opékáme 2 - 3 minuty, nebo dokud nebude zlatohnědý a křupavý

  4. Salátové listy rozložíme na servírovací talíře, posypeme je pečenými rajčaty a opečeným chlebem. Mozzarellu natrháme na větší kousky a nasypeme je navrch. Na hrubé kousky natrháme také bazalkové lístky a dáme je na salát. Polijeme citronovou šťávou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!