Panna Cotta z mléčné krupicové kaše recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

20 g cukr
1 špetka sůl
mletá skořice
smetana ke šlehání
100 g dětská krupička
2 ks plátková želatina
400 ml mléko plnotučné
300 g Hot Fruits s malinami od Hamé

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku dáme mléko, vmícháme cukr, sůl, dětskou krupičku a uvaříme za stálého míchání krupicovou kaši. Ochutíme jemně mletou skořicí a vmícháme smetanu

  2. Plátkovou želatinu namočíme ve vlažné vodě, vymačkáme a vmícháme do horké kaše. Mírně zchladlou kaši nalijeme nejlépe do silikonových formiček (můžeme použít i porcelánové) a necháme zchladnout v lednici cca 2 hodiny

  3. Jahodový džem krátce povaříme aby vznikla omáčka

  4. Panna Cottu z mléčné krupicové kaše vyklepneme z formiček na talířky, přelijeme horkým ovocem Hot Fruits s malinami a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!