Papouščí buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
rum
1 ks prášek do pečiva
300 g cukr moučka
250 g hera
1 ks vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
citronová poleva
1 ks vanilkový pudinkový prášek
1 ks jahodový pudinkový prášek
1 ks čokoládový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Tuk, cukr a žloutky utřeme. Bílky ušleháme zvlášť a vmícháme šlehačku a mouku s kypřicím práškem. Vše spojíme v těsto, které rozdělíme na 3 kusy. Do každého dílu těsta přidáme jiný pudinkový prášek

  2. Na vymaštěný a moukou vysypaný plech střídavě tvarujeme hromádky těsta. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a upečeme. Zda je upečeno, zkoušíme špejlí. Hotovou papouščí buchtu pokapeme rumem a polijeme citronovou polevou. Citronovou polevu ani rum však dávat nemusíme

  3. Papouščí buchtu nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!