Zeleninový kuskus s uzeným pstruhem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

voda
vegeta
olivový olej
1 ks červená paprika
sójová omáčka
čerstvá petrželka
čerstvě mletý pepř
200 g uzený pstruh
2 ks jarní cibulka s natí
200 g celozrnný kuskus
salátové bylinky (mlýnek)

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus nasypeme do větší misky a zalijeme horkou (téměř vřící) vodou. Přidáme lžičku vegety a lžíci oleje. Případně postupujeme podle návodu na obalu. Přikryjeme pokličkou a necháme do kuskusu všechnu vodu vstřebat

  2. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou papriku. Zasypeme pepřem, salátovými bylinkami a zakápneme sójovou omáčkou. Zeleninu krátce prohřejeme a vmícháme ke kuskusu, nakonec přidáme i nasekanou petrželku

  3. Uzeného pstruha zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Můžeme použít i uzeného lososa nebo jinou rybu

  4. Zeleninový kuskus dáme na talíře a poklademe pstruhem. Podáváme jako hlavní chod zastudena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!