Papájová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

cukr
5 lžic olej
sůl
2 lžíce ocet
1 ks feferonka
1 ks šalotka
500 g papája
mletý pepř
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
1 lžíce balsamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku oloupeme, polovinu nakrájíme na kostičky, zbytek rozmixujeme. Papáju očistíme a větší část také rozmixujeme na pyré, zbytek papáji nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme nečistot a nakrájíme na drobounké kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno

  2. Feferonku nakrájíme na kolečka a společně s nakrájenou šalotkou a paprikami opečeme na oleji. Vmícháme papájové pyré, rozmixovanou šalotku, pažitku, přidáme oba octy, osladíme, osolíme a opepříme. Papájovou omáčku pečlivě promícháme a můžeme podávat

  3. Papájovou omáčku podáváme jako netradiční doplněk k zelenině, ale i k masovým pokrmům

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!