Papájová omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- cukr 5 lžic olej sůl 2 lžíce ocet 1 ks feferonka 1 ks šalotka 500 g papája mletý pepř 1 ks zelená paprika 1 ks žlutá paprika 1 lžíce balsamikový ocet
Postup Papájová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Šalotku oloupeme, polovinu nakrájíme na kostičky, zbytek rozmixujeme. Papáju očistíme a větší část také rozmixujeme na pyré, zbytek papáji nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme nečistot a nakrájíme na drobounké kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno
Feferonku nakrájíme na kolečka a společně s nakrájenou šalotkou a paprikami opečeme na oleji. Vmícháme papájové pyré, rozmixovanou šalotku, pažitku, přidáme oba octy, osladíme, osolíme a opepříme. Papájovou omáčku pečlivě promícháme a můžeme podávat
Papájovou omáčku podáváme jako netradiční doplněk k zelenině, ale i k masovým pokrmům
Foto: Shutterstock.com