Krkovička na zázvoru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1 ks cibule 3 lžíce kečup 1 lžička glutasol 2 lžíce bílé víno 0.5 lžíce sójová omáčka 0.5 balíčku mandlové lupínky 0.5 lžičky mletý zázvor 1 kg vepřová krkovice podle chuti sůl
Postup Krkovička na zázvoru recept
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme a potřeme je směsí z kečupu, sójové omáčky, glutasolu a bílého vína. Maso necháme asi hodinu odpočívat.
Pak na rozpáleném tuku osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletý zázvor a po chvíli vložíme plátky krkovičky. Ve vlastní šťávě je podusíme po jedné straně, pak je otočíme, podlijeme vroucí vodou, posypeme je sekanými mandlovými lupínky, dáme do trouby a doměkka upečeme.
Krkovičku na zázvoru podáváme s hranolky a obložíme čerstvou zeleninou.