Krkovička na zázvoru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 ks cibule
3 lžíce kečup
1 lžička glutasol
2 lžíce bílé víno
0.5 lžíce sójová omáčka
0.5 balíčku mandlové lupínky
0.5 lžičky mletý zázvor
1 kg vepřová krkovice
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme a potřeme je směsí z kečupu, sójové omáčky, glutasolu a bílého vína. Maso necháme asi hodinu odpočívat.

  2. Pak na rozpáleném tuku osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletý zázvor a po chvíli vložíme plátky krkovičky. Ve vlastní šťávě je podusíme po jedné straně, pak je otočíme, podlijeme vroucí vodou, posypeme je sekanými mandlovými lupínky, dáme do trouby a doměkka upečeme.

  3. Krkovičku na zázvoru podáváme s hranolky a obložíme čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!