Zeleninová polévka s mletým masem a nočky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
vejce
2 ks brambory
1 ks cibule
1 ks celer
1,5 l voda
2 ks mrkev
bylinky
mletý pepř
polohrubá mouka
250 g mleté maso
2 lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek, mrkev, větší brambory a menší celer oloupeme. Zeleninu (kromě brambor) nasekáme na jemno. Brambory nakrájíme na kostičky

  2. Do hrnce s olejem vložíme nadrobno nasekanou zeleninu a asi po 5 minutách přidáme mleté maso. Osmažené mleté maso promícháme s protlakem. Přidáme brambory a základ polévky zalijeme vodou. Polévku vaříme do změknutí brambor. Zeleninovou polévku s mletým masem dochutíme solí, pepřem a podle chuti oblíbenými bylinkami

  3. Vejce rozmícháme s moukou. Postupně přidáváme po troškách osolenou vodu tak, aby nám vzniklo ne moc husté a ne moc řídké těstíčko

  4. Těstíčko na nočky přidáváme do polévky pomocí sítka na halušky. Nočky v polévce provaříme a polévku odstavíme

  5. Zeleninovou polévku s mletým masem a nočky podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!