Zeleninová polévka s mletým masem a nočky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl vejce 2 ks brambory 1 ks cibule 1 ks celer 1,5 l voda 2 ks mrkev bylinky mletý pepř polohrubá mouka 250 g mleté maso 2 lžíce rajský protlak
Postup Zeleninová polévka s mletým masem a nočky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek, mrkev, větší brambory a menší celer oloupeme. Zeleninu (kromě brambor) nasekáme na jemno. Brambory nakrájíme na kostičky
Do hrnce s olejem vložíme nadrobno nasekanou zeleninu a asi po 5 minutách přidáme mleté maso. Osmažené mleté maso promícháme s protlakem. Přidáme brambory a základ polévky zalijeme vodou. Polévku vaříme do změknutí brambor. Zeleninovou polévku s mletým masem dochutíme solí, pepřem a podle chuti oblíbenými bylinkami
Vejce rozmícháme s moukou. Postupně přidáváme po troškách osolenou vodu tak, aby nám vzniklo ne moc husté a ne moc řídké těstíčko
Těstíčko na nočky přidáváme do polévky pomocí sítka na halušky. Nočky v polévce provaříme a polévku odstavíme
Zeleninovou polévku s mletým masem a nočky podáváme teplou.