Zeleninová polévka s pórkem a bramborem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
10 dkg máslo
3 ks brambory
5 dkg celer
15 dkg pórek
1 lžíce polohrubá mouka
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Menší brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kostičky

  2. Na másle osmahneme mrkev s celerem, potom zaprášíme polohrubou moukou a zalijeme vodou. Zeleninu necháme zavařit, přidáme syrové brambory, pórek, zeleninový bujon a zvolna vaříme, dokud brambory nezměknou. Dochutíme solí a mletým pepřem. Před dovařením polévku obohatíme rozšlehaným vejcem a poté vypneme

  3. Zeleninovou polévku s pórkem a bramborem ihned servírujeme na talíře a můžeme podáváme s opečenou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!