Vepřová krkovička s omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
vývar
2 dl smetana
3 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
1 lžička ostrá hořčice
100 g strouhaná niva
250 g základní bešamelová omáčka
4 plátky vepřová krkovice s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Plátky prorostlé krkovičky s kostí omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s hořčicí a olejem. Touto směsí maso potřeme, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu rozležet v chladu

  2. Plátky masa urovnáme do pekáčku a za občasného podlévání vývarem upečeme v troubě doměkka. Potom maso vyjmeme a uchováme v teple

  3. Do výpeku vmícháme základní bešamelovou omáčku, smetanu a strouhaný sýr. Podle potřeby zředíme vývarem a necháme přejít varem

  4. Plátky vepřové krkovičky na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!