Vepřová krkovička s paprikovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
2 dl vývar
1 ks cibule
2 ks mrkev
1 lžíce sojová omáčka
1 ks červená kapie
1 ks zelená kapie
1 lžička bílý vinný ocet
2 řapíky řapíkatý celer
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžíce třtinový cukr
4 dl muškátové víno
6 plátků vepřová krkovička s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší plátky krkovice (asi 1,5 - 2 cm) očistíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Obě kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Omyté rajče nakrájíme na kostičky. Větší mrkev a řapíky celeru očistíme a nakrájíme na kousky

  2. Na oleji zprudka opečeme plátky krkovice dorůžova. Opečené maso vyjmeme a na výpeku zvolna orestujeme cibuli, česnek, papriky, mrkev a celer. Jakmile zelenina zesklovatí, přisypeme mletou červenou papriku a třtinový cukr. Za stáleho míchání směs krátce opečeme, zastříkneme octem, podlijeme vínem a vývarem. K tomuto základu vložíme opečené maso a velmi zvolna za mírného probublávání vaříme asi 1,5 hodinu doměkka

  3. Měkké maso opatrně vyjmeme a zeleninu rozmixujerme tyčovým mixerem dohladka. Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem

  4. Vepřovou krkovičku rozdělíme na porce, přelijeme paprikovou omáčkou a podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!