Vepřová krkovička s paprikovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 2 dl vývar 1 ks cibule 2 ks mrkev 1 lžíce sojová omáčka 1 ks červená kapie 1 ks zelená kapie 1 lžička bílý vinný ocet 2 řapíky řapíkatý celer 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 lžíce třtinový cukr 4 dl muškátové víno 6 plátků vepřová krkovička s kostí
Postup Vepřová krkovička s paprikovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vyšší plátky krkovice (asi 1,5 - 2 cm) očistíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Obě kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Omyté rajče nakrájíme na kostičky. Větší mrkev a řapíky celeru očistíme a nakrájíme na kousky
Na oleji zprudka opečeme plátky krkovice dorůžova. Opečené maso vyjmeme a na výpeku zvolna orestujeme cibuli, česnek, papriky, mrkev a celer. Jakmile zelenina zesklovatí, přisypeme mletou červenou papriku a třtinový cukr. Za stáleho míchání směs krátce opečeme, zastříkneme octem, podlijeme vínem a vývarem. K tomuto základu vložíme opečené maso a velmi zvolna za mírného probublávání vaříme asi 1,5 hodinu doměkka
Měkké maso opatrně vyjmeme a zeleninu rozmixujerme tyčovým mixerem dohladka. Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem
Vepřovou krkovičku rozdělíme na porce, přelijeme paprikovou omáčkou a podáváme s jasmínovou rýží.