Zeleninová polévka s ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
kmín
2 l voda
2 ks mrkev
1 ks kedlubna
sekaná pažitka
1 ks střední cibule
sterilovaná kukuřice
1 hrst sušené houby
sterilovaný hrášek
100 g ovesné vločky
mletý černý pepř
polévkové koření
2 ks bujon

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky si namočíme, ať nabobtnají. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Mrkev a kedlubnu si nastrouháme nahrubo, dáme do hrnce k cibuli, přidáme prolisovaný česnek, špetku kmínu a chvíli restujeme

  2. Pak polévku zalijeme 2 litry vody, ve které jsme rozpustili 2 kostky bujonu. Počkáme, až polévka zavaří, a dále přidáme hrst sušených hub, sterilovaný hrášek a kukuřici podle chuti. Polévku vaříme do změknutí zeleniny a hub. Nakonec přidáme ovesné vločky, ze kterých jsme vymačkali vodu. Ještě chvíli vaříme a na závěr vmícháme rozšlehané vejce. Zeleninovou polévku dochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením a nasekanou pažitkou

  3. Zeleninovou polévku s ovesnými vločkami rozdělíme do talířů nebo misek a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!