Zeleninová polévka s noky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžička máslo
2 l voda
prášek do pečiva
2 lžičky vegeta
400 g zelenina
3 lžičky krupice
1 kostka slepičí bujon
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a umytou zeleninu (dle vašeho výběru) nakrájíme a dáme vařit do hrnce s vodou. Ochutíme slepičím bujonem, vegetou a pepřem, zeleninu uvaříme doměkka. Pokud je potřeba, podle chuti polévku trochu přisolíme

  2. V misce si vymícháme vejce s krupičkou, přidáme špetku prášku do pečiva a lžičku másla. Z takto připraveného těsta vykrajujeme malou lžičkou noky a házíme je do vařící polévky. Chvíli povaříme, počkáme až noky vyplavou na povrch

  3. Do hotové zeleninové polévky s noky přidáme najemno posekanou petrželku

  4. V zimním období, pokud nemáme čerstvou zeleninu, použijeme na recept zeleninu mraženou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!