Krkovička na jablkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
čerstvě mletý černý pepř
300 g vepřová krkovička bez kosti
3 lžíce domácí vepřové sádlo
2 ks kyselejší jablka - granny smith

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Jablka neloupeme, zbavíme stopky a jádřince a pokrájíme na plátky o tloušťce asi 2 až 3 mm. Vepřovou krkovičku omyjeme, osušíme a pokrájíme na silnější plátky o tloušťce asi 1,5 cm

  2. Plátky krkovičky nenaklepáváme, jen je nařežeme po obvodu okraje, aby se během pečení nekroutily. Krkovičku osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky

  3. Do pekáče na dno rozložíme pokrájenou cibuli a na cibuli poklademe nakrájená jablka. Krkovičku položíme na jablka, krkovička během pečení přebere příjemnou kyselejší chuť jablek. Na volná místa poklademe čtvrtky brambor a všechno přelijeme horkým rozpuštěným sádlem

  4. Nepřikrytý pekáč s krkovičkou vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 až 40 minut, dokud se maso nezbarví do pěkné červeno - hnědé barvy

  5. Krkovičku na jablkách servírujeme horkou v pekáči, ve kterém se nám všechno najednou upeklo, aby si každý mohl nabrat sám podle svojí chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!