Zapékané makarony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 špetka sůl
2 lžičky kapary
1 plechovka tuňák v oleji
1 špetka oregano
200 g mozzarella
panenský olivový olej
500 g makarony
2 plechovky loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu na těstoviny - ideální je 1 litr vody na 100g těstovin

  2. Než voda začne vřít, připravíme si omáčku. Na oleji zpěníme nasekané 3 - 4 stroužky česneku, přidáme polovinu tuňáka a necháme krátce osmahnout. Je dobré vylít olej z tuňákově konzervy, aby nekazil chuť olivového oleje. Použijeme panenský olivový olej, který dodá jídlu typickou chuť. K tuňáku přidáme loupaná rajčata, osolíme a necháme na mírném ohni povařit 20 minut. Nakonec ještě dáme do omáčky zbytek tuňáka, 2 lžičky kaparů, oregano a krátce povaříme

  3. Když je voda na těstoviny vroucí, osolíme ji a dáme vařit makarony na dobu asi o 2 minuty méně, než bývá doporučováno. To proto, že těstoviny budeme ještě zapékat

  4. Makarony slijeme, dáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou, nakrájíme nebo nastrouháme na ně mozzarellu a dáme na 10 minut zapéct

  5. Zapékané makarony ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!