Zapékané macaroni recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
450 ml smetana
bazalka
šalotka
bobkový list
50 g hladká mouka
muškátový oříšek
parmezán
mletý černý pepř
těstoviny macaroni
sýr pecorino romano
sýr montasio

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve je potřeba připravit omáčku Mornay. Nasekáme šalotku a orestujeme ji v hrnci na oleji. Mezitím dáme vařit macaroni do osolené vroucí vody

  2. Do změklé šalotky přisypeme hladkou mouku, promícháme a zalijeme studeným mlékem a kapkou smetany. Osolíme, opepříme, přidáme dva bobkové listy a trošku strouhaného muškátového oříšku

  3. Sýry nastrouháme a vsypeme do hladkého bešamelu, necháme rozpustit. Do omáčky zamícháme předvařené macaroni, směs přelijeme do zapékací mísy a vršek hojně zasypeme parmezánem. Zapékáme v rozehřáté troubě asi 20 minut

  4. Zapékané macaroni při servírování ozdobíme lístkem bazalky

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!