Zapékané masové palačinky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
olej
sůl
2 ks vejce
1/2 l mléko
4 lžíce rajčatový protlak
100 g niva
200 g žampiony
200 g hladká mouka
200 ml smetana ke šlehání
500 g mleté maso
3 lžíce usekaná petrželka
500 ml základní bešamelová omáčka
100 g sýr Moravský bochník

Postup přípravy receptu

  1. K přípravě toho receptu budeme potřebovat recept na základní bešamelovou omáčku

  2. Nejdříve si připravíme z mléka, vajec a mouky těstíčko, ze kterého upečeme na malém množství tuku tenké palačinky

  3. Masová náplň. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku usekáme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém restujeme mleté maso, dokud se jednotlivé kousky neoddělují. Potom vmícháme nastrouhané žampiony, česnek, petrželku, protlak a podle chuti pepř a sůl. Masovou náplň necháme vychladnout

  4. Sýr Moravský bochník a nivu nastrouháme nahrubo

  5. Na každou palačinku, klademe do středu náplň, srolujeme a okraje ohneme. Naskládáme do vymaštěného pekáčku, posypeme sýrem niva, přelijeme bešamelem a povrch zasypeme strouhaným moravským bochníkem. Zapečeme v předehřáté troubě dorůžova

  6. Zapékané masové palačinky podáváme teplé se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!