Krkovička na fazolkách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 2 lžíce máslo 1 lžíce mléko 1 ks cibule 3 lžíce kysaná smetana 1 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř mletá paprika 4 plátky vepřová krkovice 1 balíček mražené fazolky na ozdobu kopr
Postup Krkovička na fazolkách recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule očistíme a nasekáme najemno. Na másle orestujeme fazolky, podlijeme je (může být i vývar) a podusíme je doměkka.
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a pokapeme mlékem. Takto připravené plátky osmahneme na rozehřátém oleji z obou stran.
Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme jemně posekanou cibulku, vrátíme krkovici, zasypeme paprikou, pepřem a na mírném plameni dusíme nejdříve ve vlastní šťávě, později podléváme horkou vodou. Téměř před dokončením přidáme zvlášť podušené fazolky a zjemníme smetanou.
Podáváme s vařeným bramborem a na talíři sypeme jemně sekaným koprem.