Krkovička na fazolkách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce mléko
1 ks cibule
3 lžíce kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
mletá paprika
4 plátky vepřová krkovice
1 balíček mražené fazolky
na ozdobu
kopr
Postup Krkovička na fazolkách recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule očistíme a nasekáme najemno. Na másle orestujeme fazolky, podlijeme je (může být i vývar) a podusíme je doměkka.
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a pokapeme mlékem. Takto připravené plátky osmahneme na rozehřátém oleji z obou stran.
Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme jemně posekanou cibulku, vrátíme krkovici, zasypeme paprikou, pepřem a na mírném plameni dusíme nejdříve ve vlastní šťávě, později podléváme horkou vodou. Téměř před dokončením přidáme zvlášť podušené fazolky a zjemníme smetanou.
Podáváme s vařeným bramborem a na talíři sypeme jemně sekaným koprem.