Krkovička na fazolkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce mléko
1 ks cibule
3 lžíce kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
mletá paprika
4 plátky vepřová krkovice
1 balíček mražené fazolky
na ozdobu
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Na másle orestujeme fazolky, podlijeme je (může být i vývar) a podusíme je doměkka.

  2. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a pokapeme mlékem. Takto připravené plátky osmahneme na rozehřátém oleji z obou stran.

  3. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme jemně posekanou cibulku, vrátíme krkovici, zasypeme paprikou, pepřem a na mírném plameni dusíme nejdříve ve vlastní šťávě, později podléváme horkou vodou. Téměř před dokončením přidáme zvlášť podušené fazolky a zjemníme smetanou.

  4. Podáváme s vařeným bramborem a na talíři sypeme jemně sekaným koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!