Pusinky z ovesných vloček a sušeného ovoce recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

66 g cukr
1 ks vejce
40 g margarín
80 g sušené ovoce
100 g jemné ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Kvalitní margarín rozpustíme na pánvičce, přidáme ovesné vločky a necháme je nasát tuk. Směs necháme vystydnout. Sušené ovoce (meruňky, broskve, švestky - nejlépe v bio kvalitě, nesířené) nakrájíme na maličké kousky

  2. Vločky smícháme s ovocem, přidáme vejce, cukr nebo tekuté sladidlo a vytvoříme kompaktní směs. Pomocí čajové lžičky tvoříme malé pusinky, které dáváme na pečící papír

  3. Pusinky pečeme maximálně na 180 °C zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta. Upečené a vychladlé pusinky vložíme do barevných papírových košíčků

  4. Pusinky z ovesných vloček a sušeného ovoce podáváme jako lahodné sváteční cukroví

  5. Zdroj: Emco


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!