Pusinky z ovesných vloček a sušeného ovoce recept
Apetit Recepty cukrovíPostup Pusinky z ovesných vloček a sušeného ovoce
Postup přípravy receptu
-
Kvalitní margarín rozpustíme na pánvičce, přidáme ovesné vločky a necháme je nasát tuk. Směs necháme vystydnout. Sušené ovoce (meruňky, broskve, švestky - nejlépe v bio kvalitě, nesířené) nakrájíme na maličké kousky
Vločky smícháme s ovocem, přidáme vejce, cukr nebo tekuté sladidlo a vytvoříme kompaktní směs. Pomocí čajové lžičky tvoříme malé pusinky, které dáváme na pečící papír
Pusinky pečeme maximálně na 180 °C zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta. Upečené a vychladlé pusinky vložíme do barevných papírových košíčků
Pusinky z ovesných vloček a sušeného ovoce podáváme jako lahodné sváteční cukroví
Zdroj: Emco