Krémová rajská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
1 kg rajčata
2 ks cibule
125 ml šlehačka
pepř
250 ml masový vývar
sladká paprika (na ozdobu)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme si cibuli. Spolu se slaninou ji nakrájíme na co nejjemnější kostičky.

  2. Rozpálíme hrnec a přidáme do něj slaninu a pak cibuli. Při mírné teplotě vše restujeme dozlatova. Pak přidáme masový vývar a vaříme zhruba 10 minut.

  3. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semen. V mixéru je rozmixujeme a přecedíme je do vývaru.

  4. Polévku osolíme, opepříme a vaříme až 5 minut.

  5. Šlehačku šleháme do ne příliš tuhé pěny.

  6. Polévku podáváme se šlehačkou, poprášíme ji paprikou. Vhodnou přílohou jsou toasty nebo smažené chlebové kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!