Sýrová krémová polévka s česnekovými krutony recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 l vývar
1 snítka petrželka
1 hrnek mléko
1 ks cibule
1/4 ks celer
2 ks mrkev
pepř
2 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
250 g tvrdý sýr
1/4 ks bílá veka
1 balení bylinkové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, připravenou kořenovou zeleninu a sýr eidam nebo ementál rozsekáme v mixéru na hrubší směs. Přendáme do hrnce a přilijeme vývar, pepř, sušený česnek a sůl. Vaříme cca 10 minut, přidáme mléko, trochu mouky na zahuštění a povaříme další 3 minuty

  2. V tuto chvíli přidáme do polévky nadrobno nasekanou petrželku, dochutíme muškátovým oříškem a podle chuti dosolíme

  3. Hotovou sýrovou krémovou polévku podáváme s křupavými česnekovými krutony

  4. Plátky bílé veky nebo rohlíků potřeme čenekovým pomazánkovým máslem nebo bylinkovým máslem s česnekem, nakrájíme na čtverečky a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Krutony pečeme dozlatova zhruba deset minut, během této doby krutony asi dvakrát promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!