Zapékané brambory speciál recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks cibule
4 plátky uzené maso
4 ks pikantní klobása
12 ks vařený brambor
2 ks barevná paprika
12 plátků pálivý paprikáš

Postup přípravy receptu

  1. 4 kousky dvojitě složeného alobalu pomažeme trochou oleje a na každý dáme 3 plátky pálivého trvanlivého salámu. Na každý plát alobalu se salámy dáme 3 brambory nakrájené na plátky a navrstvíme plátek uzeného masa nakrájeného na drobné kostky. Přidáme klobásku rozkrojenou na poloviny, na proužky nakrájenou polovinu cibule a papriky

  2. Alobaly s navrstvenou směsí pevně zabalíme, naskládáme na plech a zapečeme v troubě na 180 stupňů. Pečeme přibližně 30 minut

  3. Před podáváním posypeme zapékané brambory nakrájenou zelenou petrželkou

  4. Velmi dobré je jako přílohu použít kyselý okurkek nebo zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!