Zapékané brambory se žampiony a pórkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 8 ks brambory 2 dl mléko 1 ks cibule 1 ks pórek 180 g niva 250 g žampiony mletý pepř zakysaná smetana 80 g anglická slanina máslo na vymazání
Postup Zapékané brambory se žampiony a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce uvaříme takřka doměkka. Budou-li trochu tvrdší, lépe se s nimi bude později pracovat. Necháme je vychladnout a poté je oloupeme a nakrájíme na kolečka
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a rozpůlenou cibuli také. Nivu nastrouháme na hrubším struhadle a anglickou slaninu nakrájíme na menší kousky
Vejce smícháme s mlékem, nivou, osolíme a opepříme
Zapékací mísu vymažeme máslem a dno vyložíme polovinou brambor. Na brambory nasypeme cibuli, žampiony, pórek a jako poslední vrstvu opět použijeme plátky brambor. Vše přelijeme rozšlehanými vejci
Brambory se žampiony a pórkem dáme na 30 - 40 minut zapéci do rozehřáté trouby na 160 °C
Zapékané brambory se žampiony a pórkem podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod. Můžeme doplnit kopečkem zakysané smetany.