Zapékané brambory se sýrem a slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
brambory
eidam
olivový olej
celý kmín
koření na rožnění
libovější slanina (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a rozkrájíme na kostičky

  2. Plech vymažeme olivovým olejem a poklademe brambory. Posypeme hrubou solí a celým kmínem. Brambory pečeme na 170 °C, dokud nejsou skoro měkké a na povrchu křupavé

  3. Mezitím si znovu olejem vymažeme zapékací misku, poklademe vrstvu brambor, posypeme kořením na rožnění a zasypeme polovinou sýra. Dáme druhou vrstvu brambory, opět koření a sýr. Na to dáme plátky libovější anglické slaniny a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Dáváme pozor, slanina se snadno připaluje

  4. Zapékané brambory se sýrem a slaninou podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod. Stačí rozdělit na talíře

  5. Množství ingrediencí a koření je na vlastní chuti a počtu porcí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!