Vánoční krémová rybí polévka s hráškem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
50 g máslo
60 g cibule
150 ml smetany
muškátový květ
muškátový květ
120 g zelený hrášek
150 g kořenová zelenina
120 g vařené brambory
500 g rybí ořez

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si rybí vývar - vařte v osolené vodě rybí ořez, vnitřnosti a cibuli. Po scezení vývaru oberte a nakrájejte rybí maso a vnitřnosti

  2. Nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte a zaduste na másle, přidejte muškátový květ a zalijte rybím vývarem. Vařte po dobu 15 minut, až zelenina změkne

  3. Přidejte část hrášku, na jemno nastrouhané vařené brambory. Krátce povařte a tyčovým mixérem důkladně rozmixujte. Přidejte smetanu, obrané kousky masa a posekanou petrželovou nať a můžete podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!