Zeleninová krémová polévka s dýní recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
2 ks mrkev
1 hrst květák
1 kelímek zakysaná smetana
1,5 l zeleninový vývar
2 - 3 snítky čerstvá bazalka
mletý barevný pepř
1/2 ks dýně hokkaido
1 lžíce koření Horalka
1 - 2 lžíce sušené lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškerou zeleninu. Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme měkký střed a zbytek nakrájíme na kostky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme třeba na kolečka, květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nahrubo

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo s olejem a nejprve osmahneme cibuli. Poté přidáme ostatní zeleninu i s česnekem, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sůl, pepř, koření Horalka a vaříme na mírném plameni asi 20 minut do změknutí. Poté polévku tyčovým mixérem rozmixujeme do hladké konzistence. Přidáme zakysanou smetanu, lahůdkové droždí a znovu promixujeme. Na závěr zeleninovou krémovou polévku s dýní doplníme o lžíci až dvě nasekané čerstvé bazalky

  3. Zeleninová krémová polévka s dýní nejlépe chutná v kombinaci s krutony či opečeným toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!