Krémová mrkvová polévka s koriandrem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
3 ks brambory
5 - 6 ks mrkev
koriandr
2 - 3 ks bobkový list
2 lžíce olivový olej
1,5 l zeleninový vývar
4 - 5 ks jarní cibulka
1 kelímek smetana na vaření
1 lžíce koření Horalka
1 - 2 lžíce sušené lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Velké mrkve oškrábeme a nakrájíme na kostky. Stejně tak oloupané středně velké brambory. Celý svazek jarní cibulky očistíme a bez natě nakrájíme na kousky. Oloupaný česnek stačí rozkrojit

  2. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej a nejprve osmahneme téměř dozlatova cibuli. Přihodíme česnek, který necháme jen krátce rozvonět, vsypeme mrkev, brambory, zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou, přihodíme bobkový list, lžičku solí, koření Horalka a čerstvě namletý koriandr. Polévku přivedeme k varu a poté vaříme asi 15 minut doměkka

  3. Z mrkvové polévky s koriandrem vyjmeme bobkové listy a celý obsah rozmixujeme do hladké konzistence. Případně předem vyjmeme naběračku mrkve a brambor a odložíme stranou, zbytek rozmixujeme a vrátíme zpět zeleninu. Nakonec vmícháme smetanu, dochutíme lahůdkovým droždím a podle potřeby dosolíme. Polévku krátce prohřejeme

  4. Krémová mrkvová polévka s koriandrem chutná jen tak samotná, je sytá a velmi dobrá. Dá se připravit i bez smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!