Květáková polévka s vajíčkem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
80 g máslo
pažitka
1 l voda
podravka
3 lžíce hladká mouka
1 ks malý květák
4 ks střední brambory

Postup přípravy receptu

  1. Ve vhodné nádobě rozehřejeme máslo,přidáme mouku a lehce osmahneme

  2. Přilijeme studenou vodu,rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme na drobno nakrájený květák a na kostičky nakrájené, oloupané brambory. Vaříme do měkka, dochutíme solí, podravkou a pažitkou

  3. Těsně před dokončením rozšleháme vajíčko a za stálého míchání ho vléváme do polévky. Na talíři dozdobíme pažitkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!