Krémová květáková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce máslo
2 ks brambory
1 ks květák
1-2 lístky bobkový list
1 špetka muškátový oříšek
1 l zeleninový vývar
1 dl smetana na vaření
2-3 špetky koření Horalka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku oloupeme a nakrájíme na hrubo. Menší květák omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a necháme okapat. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a nejprve osmahneme cibuli. Poté přidáme brambory, květák a orestujeme. Osolíme, zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, koření Horalka a vaříme doměkka. Vše je měkké za cca 15 minut.

  3. Květákovou polévku sejmeme z plotny, vyjmeme bobkový list a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladké konzistence. Přidáme smetanu, prohřejeme a podle potřeby dochutíme.

  4. Krémovou květákovou polévku podáváme horkou, můžeme přikusovat bílou opečenou bagetku apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!