Netradiční hovězí guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 kg cibule
1 lžička kmín
3 ks kapie
2 ks badyán
3 lístky bobkový list
800 g hovězí zadní
0,5 l hovězí vývar
100 g rajský protlak
1 lžíce mletá sladká paprika
10 kuliček celý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejdůležitější na hovězím guláši je dobře osmažená cibule a správný výběr masa. Poctivý guláš je vždy z kližky, nebo i líček, Ti, kteří mají rádi jen libové maso, použijí hovězí zadní a případně i loupanou plec

  2. V hrnci rozpustíme tři lžíce sádla a osmažíme na něm nadrobno pokrájenou cibuli pěkně do hněda, aby měl guláš hezkou tmavě hnědou barvu. Když je cibule hotová, necháme krátce odstát. Během toho si ve hmoždíři utlučeme černý pepř s kmínem a pokrájíme maso na kostky cca 2 x 2 cm velké

  3. Znovu rozehřejeme kastrol s cibulí, přidáme maso a restujeme, až je každý kousek pěkně opečený. Pak přidáme protlak, utlučené koření a necháme zarestovat. Po dvou minutách přidáme nastrouhaný česnek a opět krátce restujeme. Pak přidáme lžíci sladké a lžičku pálivé papriky, hovězí guláš promícháme, přidáme pokrájenou kapii a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme bobkový list a badyán. Takto připravený základ na guláš dusíme asi hodinu a půl na mírném ohni

  4. Netradiční hovězí guláš nejlépe chutná s bramboráčky a dobře vychlazeným pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!