Netradiční kaštanová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
máslo
1/2 ks cibule
muškátový oříšek
300 g jedlé kaštany
mletý černý pepř
1/2 lžíce čestvý zázvor
1/2 hrstě čerstvá rucola
1 l silný zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kaštany zbavíme slupek tak, že seřízneme jejich plochou část, vhodíme do osolené vařící vody a necháme stát asi 5 minut. Potom je lehce oloupeme. Zázvor očistíme a nastrouháme. Rukolu jemně usekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Oloupané kaštany uvaříme doměkka, scedíme a rozmixujeme na hladkou kaši, kterou ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí

  3. Na másle zpěníme cibulku, česnek a strouhaný zázvor. Vše zalijeme vývarem, vmícháme kaštanovou kaši a krátce povaříme. Nakonec vmícháme rucolu a podle potřeby dosolíme

  4. Polévku na talíři zjemníme jednou lžící zakysané smetany a podáváme s krutóny nebo tousty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!