Netradiční kuřecí čína recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g mandle
1 lžíce olivový olej
2 plátky kuřecí řízek
2 - 3 lžíce bílé víno na podlití
drcené chilli
1 lžička wasabi křen
2 - 3 snítky nať petrželky
1 lžíce japonská sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať, nejlépe čerstvou, omyjeme a nasekáme nadrobno. Mandle dáme do silnějšího mikrotenového sáčku a přes utěrku paličkou roztlučeme na kousky. Mandle můžeme použít loupané i neloupané

  2. Maso dáme do misky a promícháme se lžící olivového oleje. Přidáme sójovou omáčku, drcené chilli, trochu soli, vrchovatou lžičku křenu wasabi a nať petrželky. Nakonec vmícháme mandle a směs necháme minimálně 2 hodiny stát, lépe pak přes noc

  3. Odležené naložené maso zprudka osmahneme na pánvi, podlijeme trochou bílého vína a necháme vydusit. Pracujeme rychle

  4. Netradiční kuřecí čínu podáváme s hranolky, bramborovou kaší nebo rýží. Záleží na chuti

  5. Recept je na 1 velkou nebo 2 menší porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!