Netradiční hovězí polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

200 g hrášek
olej
sůl
3 ks vejce
2 ks cibule
300 g mrkev
2 lžíce kuskus
1 kostka masox
petrželová nať
300 g hovězí maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, hovězí maso nakrájíme na kostky a petrželku nasekáme na jemno. Mrkev očistíme a nakrájíme nebo nastrouháme

  2. V hrnci rozehřejeme olej, podusíme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme nakrájené maso, opražíme dohněda, posolíme a necháme chvilku dusit

  3. Přilijeme asi 1,5 l vody, přidáme nastrouhanou mrkev a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme kostku masoxu a vaříme, dokud zelenina i maso nezměknou

  4. Vejce dobře rozšleháme a před dokončením je vlijeme do polévky, rozmícháme a nakonec přidáme posekanou petrželovou nať. Já jsem ještě zahustila dvěma lžícemi kuskusu

  5. Netradiční hovězí polévka je dobrá, když je hustá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!