Krémová hrášková polévka s pestem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1/2 l voda
1 ks velká cibule
1 lžička hladká mouka
1 konzerva sterilovaný hrášek
4 lžíce smetana na vaření
1 lžička pesto genovese
1/2 kostky zelenivý bujón
krutony

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky

  2. Na oleji zpěníme cibulku, zaprášime moukou, orestujeme a zalijeme vodou. Přidáme půl kostky zeleninového bujónu a 15 minut povaříme

  3. Nyní do vývaru vlijeme celý obsah konzervy sterilovaného hrášku

  4. Chvíli povaříme a vše rozmixujeme v krémovou polévku, kterou zjemníme smetanou. Nakonec vmícháme pesto. Podle chuti přisolíme

  5. Krémovou hráškovou polévku s pestem podáváme s krutony, dobrá je i s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!