Sója s rýží a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
2 lžíce kečup
1 ks feferonka
200 g vařená rýže
2 lžičky koření na grilovanou zeleninu
250 g mražená mexická zeleninová směs
200 g vařená sója
1 ks veganský párek

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si veškerou zeleninu a nakrájíme ji na menší kousky. Sóju si předem uvaříme doměkka podle návodu na obalu, stejně tak rýži

  2. Na trošce oleje zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou feferonku a veganský párek a chvíli restujeme. Asi po 2 minutách přidáme mraženou zeleninu, česnek a koření, promícháme a ještě asi 3 minuty opékáme. Podlijeme trochou vody a necháme dusit, až je zelenina měkká. Pak přidáme kečup, hořčici, vařenou sóju a rýži. Promícháme a můžeme podávat

  3. Sója s rýží a zeleninou je zdravým a jednoduchým hlavním chodem nejen pro vegany

  4. Tip: Do jídla můžeme dát i jiný druh mražené zeleniny, nebo podusit zeleninu čerstvou. Doba přípravy je bez doby potřebné k uvaření sóji a rýže. Sóju si vařím dopředu naráz na 2 - 3 jídla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!