Kaštanová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g máslo
140 g cukr moučka
2 lžičky kakaový prášek
500 g vařené oloupané jedlé kaštany
náplň
100 g máslo
100 g čokoláda na vaření
na ozdobu
šlehačka
čokoládová poleva
na obalení
1 hrst mleté lískové oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Jedlé kaštany uvaříme ve slupce a potom oloupeme. Na masovém strojku kaštany jemně pomeleme, přidáme máslo, cukr, kakao a vařečkou dobře promícháme.

  2. Kaštanovou hmotu vyklopíme na čistý, namočený a vyždímaný plátěný ubrousek, širším nožem rozetřeme na obdélník.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme máslo a přidáme nastrouhanou čokoládu. Vyndáme z vodní lázně a vymícháme do pastovité hmoty.

  4. Čokoládu pak rozetřeme na kaštanovou placku a pomocí ubrousku zavineme do rolády.

  5. Alobal vysypeme mletými oříšky, roládu z ubrousku přesuneme na alobal, zamotáme a dáme do ledničky.

  6. Kaštanovou roládu nakrájíme, těsně před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou a pocákat čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!