Opilé tiramisu recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr moučka
whisky
1 kelímek mascarpone
2 kelímky smetana ke šlehání
1 hrnek silná černá káva
1 kelímek pomazánkové máslo
granko
1,5 balíček cukrářské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve si připravíme krém. Kelímek mascarpone vyšleháme s pomazánkovým máslem a cukrem. Šlehačku ušleháme a přimícháme ji k mascaropone směsi. Krém necháme v lednici vychladit

  2. Mezitím si uvaříme silnou kávu, kterou také necháme vychladit, ochutíme ji whisky. Když dezert nepřipravujeme pro děti, nemusíme alkoholem šetřit

  3. Menší formu vyložíme potravinářskou folií nebo papírem na pečení a začneme piškoty, které rychlostně namáčíme ve studené kávě a klademe těsně vedle sebe do formy. Potřeme vrstvou krému, opět dáme ochucené piškoty, krém, piškoty a na závěr krém. Na povrchu uhladíme a posypeme vrstvou granka nebo hořkého kakaa

  4. Opilé tiramisu necháme v lednici odležet a propojit chutě. Poté tiramisu krájíme na kostky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!