Kaštanová buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 ml olej
4 ks vejce
strouhanka
150 ml voda
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr moučka
250 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
2 ks ledové kaštany

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ledové kaštany si nastrouháme na hrubém struhadle

  2. Žloutky utřeme s cukrem a olejem. Střídavě přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a po částech vodu. Vsypeme strouhané kaštany a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků

  3. Vlijeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech a pečeme na 175°C přibližně 15 až 20 minut

  4. Podáváme sypané moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!