Opilé povidlové hrudky s ovocem recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce rum
1/2 ks citron
3 lžíce povidla
100 g hořká čokoláda
50 g mandlové plátky
mandlové plátky
čokoládová poleva
4 lžíce mleté mandle
30 g sušený ananas
50 g sušené brusinky
100 g sušené datle bez pecky
bílá cukrová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Sušené ovoce nakrájíme na kousky. Uvedené můžeme zaměnit i za jiné druhy, které zrovna máme po ruce. Já měla tuto kombinaci, datle ovšem nevynecháváme! Čokoládu na jemném struhadle nastrouháme, mandle pomeleme, z citronu vymačkáme šťávu

  2. Všechno sušené ovoce promícháme, přidáme vrchovaté lžíce povidel, nastrouhanou hořkou čokoládu, mandlové plátky, citronovou šťávu a mleté mandle. Vznikne nám hutná směs, kterou dáme alespoň na 30 minut zatuhnout do lednice, bude se nám s ní lépe pracovat

  3. Mezitím si připravíme papírové košíčky. Do každého dáme lžičku až dvě povidlové hmoty s ovocem a dozdobíme rozpuštěnou tmavou a bílou čokoládou podle fantazie. Nahoru můžeme připíchnout po mandlovém plátku

  4. Opilé povidlové hrudky s ovocem uchováváme v chladu a podáváme na tác třeba s ostatním vánočním cukrovím, tak jak je u vás

  5. " target="_blank" title="Vánoční zvyky Čechů">zvykem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!