Opilé jahody recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1/2 ks citron
2 - 3 lžíce vodka
100 - 150 g čerstvé jahody
1 - 2 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jahody omyjeme ve studené vodě, zbavíme stopek a nakrájíme je na čtvrtky. Pár kousků odložíme na ozdobu a zbytek dáme do misky. Citron rozkrojíme, nařežeme 2 hrubší plátky. Plátky okrájíme od slupky a oddělíme malé trojúhelníčky

  2. Jahody trochu promačkáme vidličkou, ale jen mírně, aby nám kousky zůstaly. Přidáme citron, třtinový cukr a promícháme. Dolijeme vodkou a necháme chvíli stát

  3. Opilé jahody servírujeme na dezertním talířku a zdobíme kousky jahod či citronem. Jahody však pouští v kombinaci s vodkou hodně šťávy, proto je lepší použít k podávání mističku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!